sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuoteen 2011

JA niin sita on taas siirrytty uuteen vuoteen. Olkoon se kaikille Teille taynna iloa ja valoa, onnistumista siina, mita ikina teettekin.

Taalla uusi vuosi vaihtui meidan porukassa melkoisen hiljaisesti. Nimittain taalla turistien keskuudessa jyllaa mahapopo. Joka toinen on ripulissa. Kukaan ei oikein tieda mista se lahti liikkeelle mutta joka paiva uusi henkilo ilmoitauttuu sairaiden listalle. Ranskalainen Celine, joka on lahes valmis laakari, ja pyorittaa omaa jarjestoaan taalla, on lahettanyt kaikki vuorollaan antamaan naytteen laheiselle klinikalle ja loydoksen vaihtelevat parasiiteista matoihin ja tavalliseen turistiripuliin. Jokainen on nyt siis laakekuurilla, mina mukaan lukien. Olo vaihtelee laidasta laitaan, valilla energiaa on enemman valilla vahemman. Toita on tehty joka toisena paivana ja silloinkin vaan parin tunnin ajan.

Uuden vuoden aattona menimme aamulla slummiin toimittamaan laakkeita ja hoitamaan muutaman muun pikaisen asian ja sitten olikin aika palata lepuuttamaan. Aiemmin suunnitelmat olivat menna hienolle illalliselle ja sitten ehka yokerhoon mutta..no....vatsatautisena ei juuri voi syoda (ei oljyista, ei tulista, ei tomaattia, ei sita ei tata)...ja etenkaan EI ALKOHOLIA laakarin maarayksella. Kayttamamme laake nimittain kuulema viisinkertaistaa alkoholin vaikutuksen ja sita on tiettavasti kaytetty tainnuttamaan asiakkaita prostituoitujen piirissa, onpa joku mennyt koomaankin yhdisteltyaan laaketta ja alkoholia. Niinpa oma illalliseni koostui paaahtoleivasta ja lassista (joguttijuoma). Kaverini Hemley ja Chandra soivat kasviskeittoa. Iltaa istuimme kaverimme Akashin kaupan edustalla jonne katukeittiomme omistaja Raja oli tuonut dj valineet kajareineen ja diskovaloineen ja paikalliset nuoret miehet (aluksi pienessa, myohemmin suuressa) humalassa jamittivat hindipop hittien pauhatessa. Kansa alkoi jo ennen ythatoista olla aika kanttuvei. Muutama turistikin liittyi tosin humppahetkeen.

Valilla oli pakko menna hiljentymaan oman hostellin suojaan, jossa juhlat olivat melkoisen hiljaisella volyymilla, vain mp3 soittimen soittaessa Bob MArleyta ja ihmisten hiljaa jutellessa. LAhtolaskentaan palasimme tanssijuhliin, joskaan kukaan paikallisista ei humalatilastaan ja tanssinhuumaltaan huomannut lainkaan etta vuosi 2011 oli saapunut. Nurkan takana joukko espanjalaisia tosin onneksi sita kovaan aaneen laski, joten ehdimme osallistua heidan mukanaan.

Uuden vuoden ensimmaisina tunteina teimme viela oisen kavelyretken laheiselle paakadulle vain nahdaksemme millaista paikallisten juhlinta lienee. Kovin humalaista tuntui olevan, ja tietenkin lahinna nuoria miehia joka nurkassa. Paikalliset eivat kay valttamatta juhlimassa joka viikonloppu, joten suurista juhlista otetaan kaikki irti. Rikkaammat vietavat sen loistohotellien yokerhoissa omassa suojassaan, mutta tavallinen kansa on kokoontunut kaduille. Poliisi oli kaikkialla vahtimassa ja valmiina iskemaan kepeillaan jos joku ei heti totellut. Katuja oli suljettu ja kansa kiersi sivukatuja pitkin.

Joten melkoisen vaisu vaihde talla kertaa, mutta onneksi astro.fi lupaa parempaa vuotta kauriin aurinko merkille, silla: "Viimeistään kesäkuussa 2011 sinun on oltava valmis suuriin siirtoihin ja selkeisiin valintoihin, sillä Jupiterin kolmio lupaa varmaa menestystä kaikissa sinua aidosti kiinnostavissa uusissa hankkeissa. Säilyttämällä mielekkyyden päivittäisessä tekemisessäsi, tulet kipuamaan nopeasti menestyksen aallonharjalle ja myös pysymään siellä kohonneen itsevarmuutesi ansiosta."

1 kommentti:

  1. Terse :)

    Eksyin FB sivusi kautta tänne blogiin ja lukea päsäytin lävitse. Pieniä tuttuuden toistumia tuli omista Nepalin harjoitteluajoista :)

    Niin tuli siis vietettyä mukavan leppoisa sunnuntain aamu- ja iltapäivä. Piti lukea päivän hesari, mutta tämä oli kiinnostavampi :)

    Ulkona on oikeastaan talven ensimmäinen räntäpäivä, tähän asti olemme täällä Uudessakaupungissakin saaneet nauttia pakkasista ja paljosta lumesta. Tänään +2 ja lumi sulaa... :(

    Kuten moni muukin on todennut, kirjoitat sujuvaa tekstiä, jota on mukava lukea. Kiitos, että saamme jakaa matkaasi!

    Voimia, iloa ja jaksamista sinne sinun arkesi keskelle.
    t. entinen opiskelukollegasi Arttu

    VastaaPoista